Kérdésed van? Hívj bátran! +36304154182

Blog

Mit eszik egy vegán?

Gerencsérné Fazekas Márta
2024.02.02 12:45
Mit eszik egy vegán?

Mit eszik egy vegán?

 

Minden beszélgetés során, ahol szóba kerül a vegánságom, elhangzik a kérdés, de akkor, ha nem eszel húst, akkor mit eszel?

Hús nélkül a köretet?

Ilyenkor biztosítom a kérdezőt arról, hogy sokkal színesebben, változatosabban étkezem, mint a vegánságom előtti időkben. Új ízeket. textúrákat, alapanyagokat fedeztem és fedezek fel nap mint nap.

Íme néhány az ebéd, vacsora ételeimből: Fehér bab pörkölt burgonyapürével és vörös áfonyás, datolyás párolt lila káposztával, Cékla fasírt vegán francia salátával, Tökfőzelék vörösbab pörkölttel, Görögös ihletésű egyben sült karfiol, Szivárványos zöldségragu hajdina kásával, Rácos tofu, Francia rakott burgonya vegánul, Karfiol - zöldborsó pörkölt petrezselymes burgonyával.

Persze a sütemények sem maradnak el: vegán diós/mákos rácsos linzer, vegán sajttortás brownie

Aztán ott vannak a magyar konyhában ismert ételek, amik növényi alapúak: gombapörkölt, rántott cukkíni, karfiol, gomba (természetesen tojáspótlóval elkészítve vegán), káposztás tészta, főzelékek, lepcsánka tojás nélkül készítve, és az egyik kedvencem a krumplis tészta.

Itt szeretnék megemlíteni egy igazán megosztó ételt, a FINOMFŐZELÉKET.

Számomra igazi kényeztető étel. Tudom, hogy van, aki a nevét sem érti, mondván, hogy mi ebben finom. Én szeretem, borsófőzelék helyett is inkább ezt készítek.

Szóval vegánként igazán változatosan és ízletesen lehet étkezni.

Van kedved elindulni és felfedezni a növényi alapú étkezés világát? Vagy ötleteket kapni a több zöldség fogyasztására?