Kérdésed van? Hívj bátran! +36304154182

Meditáció

Meditáció

 

Az életmód tanácsok között mindig elhangzik az elménk lecsendesítésének feladata az egészségünk, egyensúlyunk helyreállítása érdekében.

Számos formában csendesedhetünk el önmagunkban. Keresd meg a számodra leginkább megfelelőt. Elcsendesíthetjük az elménket kreatív tevékenység, például festés, rajzolás, vagy éppen gyöngyfűzés közben. Ha teljesen el tudunk mélyedni az alkotásban, mint a kisgyerekek teszik játék közben, egyfajta meditatív állapotba kerülünk.

De megélhetjük az elme elcsendesedését a természetben járva is. Ha rendszeresen járjuk az erdőt és átengedjük magunkat a csendnek és nyugalomnak, hagyjuk magunkat lelassulni, szintén jótékony hatással vagyunk az idegrendszer kiegyensúlyozására.

A napi rutinunkban beilleszthetjük a meditációt is. A meditáció megtanítja az elmének a gondolatai leállítását, amivel egy békés, boldog, inspiratív állapotba kerülünk.

A rendszeres meditáció hatása már rövidtávon megmutatkozik: nyugodtabbá, derűsebbé, kiegyensúlyozottabbá válunk, nagyobb lesz a vitalitásunk, kevesebb lesz az alvásigényünk.

Hosszabb távon az előnye, hogy beáll a tartós egészségi állapot és fiatalon tart bennünket.

A személyiségünk pozitív irányba változik. Megnövekszik az akaraterőnk, a lelkierőnk, elérjük a stabil belső béke és a nyugalom érzését, a külső körülményektől függetlenül.

Ennek hatására kevésbé fog rajtunk a stressz, a negatív tulajdonságainktól és érzéseinktől egyre inkább elbúcsúzhatunk. Csökken bennünk a szorongás és a félelem is.

Már napi 15 perc meditációval el tudjuk érni a változást. Persze mint minden szelíd módszernél, így itt is 2 kulcsa van a sikernek. A rendszeresség és kitartás fogja meghozni az eredményeket.